Choklad- och whiskeykladdkaka.
Botten:
2 ägg
2 dl strösocker
100 g mörk choklad
1 dl hackad mörk choklad
1 dl hackad ljus choklad
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör
Whiskeymousse:
2,5 dl vispgrädde
En nypa socker
100 g ljus choklad
50 g mörk choklad
2 ägg
2 msk whiskey (helst en blended, inte så rökig.)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175*C. (150*C för varmluftsugn).
2. Vispa äggen och sockret poröst.
3. Smält 100g choklad över vattenbad och blanda ner i äggsmeten.
4. Rör ner den hackade chokladen, mjölet och bakpulvret.
5. Smält smöret och blanda ner sist av allt.
6. Smöra och bröa en rund form 24cm, häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen 25min.
7. Låt svalna.
Whiskeymousse
1. Dela äggulorna från vitorna.
2. Vispa vitorna till ett hårt skum.
3. Vispa grädden tillsammans med en nypa strösocker i en annan skål.
4. Smält chokladen över vattenbad.
5. Rör ner äggulorna i chokladen. En i taget!
6. Blanda whiskeyn i chokladen och rör smeten jämn.
7. Vänd ner chokladen i grädden.
8. Vänd ner äggvitorna i grädden.
9. Bred moussen på den avsvalnade chokladkakan.
10. Toppa med riven choklad.
11. Servera och njut!
