fikastunden.blogg.se

Delar med mig av mina fikastunder, middagar och livet på landet med mer av äkta råvaror och mindre halvfabrikat, allt för den goda smakens skull.

Förrätt inbakad brie.

Publicerad 2012-10-17 16:32:28 i

Man tager vad man haver. Inser man att den där steken i ugnen tog längre tid än man trott och hungern är för påtaglig sitter det fint med en förrätt! Inga givna förrättsklassiker som löjrom eller räkor hemma så då tar man vad frysen har att erbjuda!
Kavla ut lite smördeg,
Lägg i en bit brieost,
Hacka lite rödlök och strö över,
Lägg över smördegen och kleta ihop till ett paket. Skjuts in i ugnen, 200gr tills paketen är vackert gyllenbruna. Ta fram och strö lite frusna lingon över och servera. Mums!


Amazonlilja

Publicerad 2012-10-12 08:59:34 i

Jag måste bara visa er skönheten i mitt fönster. För fyra år sen fick jag en ynklig liten lök med två sköra blad, den har växt nåt otroligt så jag har fått äran att plantera om och dela den flertalet gånger sen dess.


Dags att dela med sig...

Publicerad 2012-10-11 12:17:29 i Allmänt,

Ja då var det väl dags då, dags att dela med sig av vad jag hittar på mestadels i köket men även utanför. Jag följer aldrig ett recept slaviskt utan försöker alltid förbättra och hitta min knorr på det. 
Nu tänkte jag börja dela med mig av det jag lagar och bakar, hoppas på att få mycket input och inspiration till mig och hoppas att även jag kan inspirera och uppmuntra till spännande stunder i köket. 
Välkommen!

Om

Min profilbild

Kakmamman

Therese var namnet, mamma till Oskar, sambo med Jimmy. Lokförare till yrket och norrbottning i själen. Favoritmaten är palt, favoritdesserten är mormors kalvdans och favoritfikat är en mastig chokladtårta som självklart är hembakad. Hel- och halvfabrikat är mestadels pest, hemlagat är absolut godast. Vill man så kan man. Kan man inte får man lära sig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela